Specialsnickeri

& byggnadsvård


 
   

Golv

 

Vi tillverkar genuina golv i massivt trä. Allt från enkla brädgolv till exklusiva kilsågade golvtiljor med bredd på upp till fyrtio centimeter och sju meters längd.

 

Normalt görs golven i furu eller gran men det går även att tillverka golv i andra trädslag. Golv som läggas i uppvärmda rum levererar vi torkade till 6 - 8 %.

 

Golven kan antingen spikas/skruvas eller läggas flytande.

   

Spåntat golv

 

Ett traditionellt brädgolv med parallella sidor. Levereras vanligtsvis i furu eller gran.


Tips!

Genom att lägga olika bredder får golvet mer liv.

   
Mått & pris »
 

Kilsågat golv

 

I det kilsågade golvet har trädets naturliga form tagits tillvara. Golvbrädorna är bredare i rotänden. Golvet läggs med rot- och toppändar om vartannat. Den varierade formen och bredden ger golvet extra liv och en rustik känsla. Golvbrädorna specialbeställs till rummets längd för att undvika skarvar. Om rummet är långt kan det delas av med en fris.

   
Mått & pris »

Nåtat golv

 

Vårt standardsortiment av nåtat golv och däcksribb finner du nedan. Golvet kan tillverkas i olika trädslag. Vi har hyvlat nåtat golv i trädslagen furu, gran, björk, asp, al och teak.


Tips!

Lägg en fris som ramar in golvet, eller delar in det i sektioner så ser det mer båtlikt ut.

   
Mått & pris »
 

Golvvärmegolv

 

Med Bruksgolvets speciella läggningsteknik kan du få ett vackert furugolv som inte spricker även om det kombineras med golvvärme. Golvet läggs flytande och hålls fast med en fris.

Läs mer »
 

Tönshammars Brukssnickeri AB Flotthäll 401, 826 91 Söderhamn, Tel 070 628 71 95, E-post info@brukssnickeri.se